Vânzările LafargeHolcim România au crescut cu 6,7% în primul trimestru

Cel mai mare producător mondial de ciment din lume, LafargeHolcim, a raportat o creștere a vânzărilor în România cu 6,7% în primul trimestru din acest an, se arată în raportul financiar al companiei. „Piața de construcții din România a fost susținută de activitatea de investiții solidă, reflectată în creșterea volumelor de ciment. Majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est au raportat o creștere a volumelor, în special Austria și Croația”, se spune în raport.

LafargeHolcim a raportat o scădere de 3,4% a volumului vânzărilor în România pe segmentul agregatelor, în contextul în care prețurile au coborât cu 5,3%.

La nivel global, vânzările Lafarge Holcim au scăzut cu 5,5%, la circa 6 miliarde de franci elvețieni în timp ce indicatorul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) ajustat a coborât cu 21,5%, la 824 de milioane de franci elvețieni.

Pierderea netă a companiei s-a redus cu 22 de milioane de franci elevțieni față de perioada similară a anului trecut, la 47 milioane de franci.

LafargeHolcim este cel mai mare producător de materiale de construcții la nivel mondial. Grupul, rezultat în urma fuziunii dintre producătorul francez Lafarge și compania elvețiană Holcim, este prezent în 90 de țări și are peste 115.000 de angajați.

În România, activele Lafarge au fost preluate de producătorul irlandez de ciment CRH, tranzacţia fiind finalizată în luna august 2015.

LafargeHolcim a păstrat activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.