Un spațiu deținut de KLG Europe Logistics lângă București va deveni depozit central al Flanco Retail

Flanco Retail a încheiat un parteneriat cu furnizorul de servicii logistice KLG Europe Logistics România pentru închirierea a 10.000 de metri pătrați, aflați în proprietatea operatorului, la Km 23 pe autostrada A1 București-Pitești, se arată într-un comunicat al companiei de retail. Acest spațiu va deveni noul depozit central al retailerului începând cu luna octombrie a acestui an, ajutând la scăderea timpului de aprovizionare a magazinelor și la livrarea mai rapidă a comenzilor către clienții finali. Prin alegerea acestei noi locații, compania își dublează, practic, spațiul de depozitare pe care îl avea până acum disponibil pentru magazinele din București.

”Anul acesta ne optimizăm structura spațiilor logistice din întreaga țară”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail. ”Până la finalul lui 2016, vom avea cel puțin 6 centre logistice zonale, în cele mai importante orașe din țară, totul în ideea eficienței operaționale. Depozitele proprii, plasate în zone strategice, ne vor permite să acoperim eficient regiunile cu cele mai multe comenzi. Astfel, nu numai clienții din orașe, dar și cei din localitățile adiacente, care nu pot vizita magazinele noastre sau nu pot să-și transporte cu ușurință produsele acasă, le vor putea primi cât mai repede cu putință”, a mai spus Sîrbu.

În prezent, compania are deja operaționale centrele din Iași și Timișoara, urmând ca, până la sfârșitul lunii mai, să deschidă centre logistice zonale și în Sibiu și Constanța. De asemenea, Flanco va inaugura în toamna acestui an un astfel de centru și în Cluj-Napoca.

„Cel mai important serviciu pe care îl punem la dispoziția clienților noștri este acela de a le oferi oportunitatea să se concentreze pe activitățile lor de bază, preluându-le activitățile logistice”, a declarat la rândul său Dragoș Geletu, managing director al KLG Europe Logistics România.