Libris a investit 3 milioane de euro într-un nou depozit

Retailerul online de carte Libris, a construit un depozit cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați, investiție care se ridică la 3 milioane de euro, scrie start-up.ro. Depozitul poate adăposti 3 milioane de cărți, precum și celelalte game de produse ale Libris: muzică, jocuri și jucării, instrumente de scris, ceaiuri, cadouri.

“Extinderea este necesară deoarece locația actuală este aproape de a-și atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor și se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată față de trendul de creștere a vânzărilor pe care îl estimăm”, a declarat Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Organizarea activității Libris într-un depozit construit pe nevoile previzionate va avea impact pozitiv în business-ul companiei: va optimiza procesele de lucru, va crește productivitatea și viteza de procesare a comenzilor și va permite companiei să susțina ritmul de creștere anual al comenzilor, estimat la 20-30 de procente.

“În acest moment, capacitatea noastră maximă de livrare este de 3.500 de comenzi pe zi. În noua formulă de depozit, funcțională în 9-12 luni, luăm în calcul creșterea semnificativă a acestei capacități, astfel încât să putem livra 10.000 -12.000 de comenzi pe zi”, a mai spus oficialul Libris.