Amortizorul GEZE ActiveStop, soluția ideală pentru controlul inteligent al ușilor

Cu siguranță ați întâlnit de-a lungul timpului numeroase uși care se trântesc atunci când se închid și se opresc direct în mobilier sau chiar în pereți atunci când se deschid, provocând avarii sau semne inestetice. Toate aceste lucruri se schimbă acum datorită noului amortizor GEZE ActiveStop, care asigură închiderea și deschiderea controlată a ușilor de interior.
Rolul amortizoarelor este acela de a le face viața locuitorilor mai ușoară și mai confortabilă, însă acestea nu sunt utile doar în clădirile rezidențiale, ci și în spațiile publice, frecventate de un număr mare de persoane. Managerul unui cunoscut cabinet de fizioterapie de lângă Stuttgart, BEHANDELBAR 3.0, a ținut cont de aceste aspecte și a ales soluția ideală pentru o intrare cât mai ușoară în încăperi – amortizorul GEZE ActiveStop. Totodată, datorită amortizării active, închiderile ușilor sunt lente și extrem de silențioase, iar acestea rămân închise în condiții de siguranță chiar și fără dispozitive de blocare.
Fără bariere, igienic și estetic
Ca în orice spital sau clinică, igiena ocupă un rol important în cabinetul BEHANDELBAR 3.0: „Uneori eram nevoiți să împingem mânerul folosindu-ne de coate, ceea ce era extrem de agasant”, povestește Jule Kain, managerul cabinetului. Această problemă a fost rezolvată de amortizorului GEZE ActiveStop cu lățime de 28 mm, care se integrează aproape invizibil cu o frezare minimă în foaia de ușă. Indiferent de puterea de împingere, sistemul deschide ușa în condiții de siguranță și în mod independent, până în poziția de menținere, care poate fi ajustată în orice punct între 60 și 140 de grade.
Design inovativ premiat de două ori
Pe lângă funcțiile inteligente, GEZE ActiveStop se remarcă printr-un design elegant și discret, fiind desemnat de două ori câștigător al competiției German Design Award 2016. Premiul internațional este oferit de Consiliul German de Design, organizator al uneia dintre cele mai renumite competiții mondiale de design. De asemenea, GEZE ActiveStop a obținut distincția „Argint” la concursul internațional de design Focus Open 2015. Juriul din cadrul Design Center Baden-Württemberg a recunoscut noul amortizor de ușă GEZE ca fiind o soluție inovatoare cu o calitate excepțională a design-ului și i-a acordat primul premiu la categoria ”Living”.

www.geze.ro

P