EBS România a investit 2 milioane de euro în noul sediu din Cluj-Napoca

Compania EBS România, care activează în domeniul IT, a inaugurat clădirea EBS Tower din Cluj-Napoca, după o investiție de 2 milioane de euro. Clădirea de 12 etaje, cuprinde spaţii de birouri, săli de curs, săli dedicate pentru conferinţe, spaţii destinate interviurilor, biblioteca şi un etaj special dedicat zonei de relaxare pentru angajaţii companiei. Suprafaţa totală este de peste 7000 de metri pătraţi.

“Noi am investit 2 milioane de euro numai în amenajarea spaţiului. De ce am făcut acest lucru? Ne dorim ca oamenii care lucrează în cadrul companiei să se simtă că acasă. Ne dormim foarte mult să ţinem oamenii în ţară. Tinerii care fac o facultate în România să rămână în ţară. Acesta este scopul nostru primordial, acela de a oferi oportunităţi bune de dezvoltare a tinerilor din ţară asta. Din păcate există un regres al populaţiei. Foarte mulţi tineri inteligenţi, cu pregătire universitară, au părăsit ţara. Am făcut tot ce am putut pentru a ţine tinerii în România. S-a reînfiinţat Facultatea de Informatică în limba germană aici la UBB din iniţiativa noastră. Avem o serie de studenţi care altfel ar fi plecat la Berlin sau la Viena. Asemeni marilor universităţi din vest mergem în liceele din Ardeal şi facem lobby pentru această secţie. În lumea informticii există un trend extrem de pozitiv acela că mulţi se întorc. Nu mai pleca informaticienii pentru că salariile sunt deja bune şi au perspective foarte bune de dezvoltare. Acesta a fost unul dintre elementele de ordin emoţional care ne-au marcat practic evoluţia în ultimii ani. Responsabilitatea socială pe care am resimţit-o şi anume am simţit că trebuie să facem ceva acolo unde există resurse mai puţine, acolo unde societatea din păcate nu poate să asigure mijlaoce necesare. Ne-am implicat în mod semnificativ, ofensiv pentru a face ceva astfel încât să dăm un pic înapoi din ceea ce am primit noi de la comunitatea locală. Noi credem că fiecare dintre cei care fac business în Cluj au o obligaţie morală în a participa la viaţă comunităţii. Fiecare dintre noi, cei care avem mijloace materiale, anumite resurse, ar trebui să dovedim un pic de ataşament în ceea ce priveşte comunitatea, faţă de oamenii de aici, pentru faptul că prea puţini în ziua de astăzi se gândesc la poporul acesta. Vedem ce se întâmplă în societate, cum mor oamenii pe capete datorită unor fapte de corupie şi lucrurile acestea sunt revoltătoare. În acest context noi ne vom intesifica sprijinul pentru comunitatea locală.Valorile culturale pe care le promovăm sunt ataşamentul faţă de om, respectul. Nu sunt vorbe goale”, a declarat Daniel Metz, fondatorul EBS.

Clădirea este dotată la cele mai înalte standarde tehnice, prin sisteme de securitate bazate pe control acces cu turnicheți, uși controlate și supraveghere video cu 50 de camere. Spațiile office sunt echipate cu un sistem de scan și printing de ultimă generație, cu copy-corner care permite posibilitatea reciclării hârtiei, dar și un sistem de autentificare pentru orice copy-job cu cardul de acces al angajaților. Generatorul clădirii poate susține activitatea integrală a întregului turn de birouri timp de minim 10 ore. Sala serverelor dispune de echipament de ultimă generație cu sistem de răcire in-row redundant APC și sistem de stingere a incendiilor cu gaz.

Designul de interior reprezintă unul dintre punctele forte ale noului sediu EBS Romania. Clădirea a fost în atenţie amenajată de către firma Morphoza, specialiști în design interior, care au reușit să ofere noilor birouri EBS un aer extrem de modern și confortabil. Conceptul cheie este ilustrat de “conectivitate”, acesta consolidându-se şi prin valorile pe care EBS le reflectă în întreaga sa cultură organizaţională.

Fiecare nivel “comunică” într-un mod diferit cu angajații, tematicile diferă de la etaj la etaj și îndeamnă la câte o acțiune: munca în echipă, comunicarea, deschiderea către client, creativitatea, implicarea, dezvoltarea continuă, inovația, dar și relaxarea.

Parterul clădirii este dedicat unui program special de dezvoltare profesională, ce va fi organizat de EBS împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai, dispune de un amfiteatru de 100 locuri (cu o tehnică ultra-modernă pentru săli de curs) dar și de o sală de laborator cu o capacitate de 31 de persoane.