Sala Palatului va fi renovată cu 40-50 milioane de lei

Ministerul Culturii va renova radical Sala Palatului pentru a putea organiza în condiţii optime concerte în cadrul Festivalului Enescu şi alte evenimente artistice, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

“Proiectul pentru renovarea Sălii Palatului este deja realizat, ba, mai mult, au fost emise toate avizele necesare, inclusiv autorizaţia de construcţie. Ministrul Culturii, Corina Șuteu, susţine această variantă, iar Sala Palatului este mult mai potrivită, inclusiv din punctul de vedere al localizării, pentru mari concerte, precum cele organizate în cadrul Festivalului Enescu”, au spus sursele citate.

Renovarea Sălii Palatului ar prespune costuri de doar 40-50 milioane de lei.

Sala Palatului a fost construită între anii 1959-1960, arhitect şef fiind Horia Maicu, dar arhitectul care a realizat proiectul a fost Tiberiu Ricci. Acesta din urmă lucrase, înainte de război, la firma de marelui arhitect Duiliu Marcu, care a contribuit la proiectarea Academiei Române, Palatului Victoria, Palatului CFR, actualul Minister al Transporturilor, sau Hotelului Athenée Palace, actual Hilton.

În prezent Sala Palatului se află în administrarea RA-APPS, asemenea actualului garaj al Guvernului, şi ar urma să fie transferată Ministerului Culturii pentru a fi renovată şi transformată în sală modernă de concerte.