Hipodromul din Ploiești a fost modernizat cu 53 de milioane de lei

Singurul hipodrom de trap din România, cel de la Ploiești, a fost modernizat după o investiție de peste 53 de milioane de lei (15 milioane de euro). Arena va beneficia de piste, drumuri de acces, parcări cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare şi construcţii anexe.

În 1922 este construit primul hipodrom de trap din România, la Bucureşti, o copie fidelă a celebrului „Longchamps” din Franța. În 1960 însă, la comanda lui Gheorghe Gheorghiu Dej, hipodromul este demolat, iar pe locul acestuia se află astăzi centrul expoziţional Romexpo.

Caii au fost mutaţi pe hgipodromul din Ploieşti, şi se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în nouă ore.

Hipodromul din Ploieşti aparţine municipiului Ploieşti şi are o suprafaţă de peste 20 de hectare, fiind situat la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti, la 60 de kilometri de Capitală.