Cortizo a investit 6 milioane de euro într-o fabrică de profile de aluminiu la Bolintin Deal

Producătorul spaniol de profiluri de aluminiu și PVC pentru arhitectură și industrie a investit 6 milioane de euro pentru construcția unui centru de producție și logistică destinat vopsitoriei, depozitării şi distribuirii de profile de aluminiu pentru arhitectură din apropierea autostrăzii A1, la Bolintin Deal.

Construcția a fost ridicată pe o parcelă de peste 37.000 de metri pătraţi, la distanţă de mers pe jos de autostrada A1, în zona metropolitană din Bucureşti. Acest Centru de producţie şi logistică are o suprafaţă acoperită de 10 500 m². Include o vopsitorie dotată cu tehnologia cea mai avansată, spaţii destinate depozitării de profile în natur şi finisate, accesorii şi feroneri. De asemenea include şi o linie de ansamblare de rupere de punte termică şi o expoziţie de 350 m² în care se vor arată principalele sisteme de ferestre, uşi, faţade, panel compozit, balustradă şi protecţie solară dezvoltate de departamentul I+D+I al companiei. În plus, în acest centru din Bucureşti va există şi un Departament de Arhitectură şi Inginerie Cortizo destinat prestării de asistenţă tehnică personalizată arhitecţilor din ţară.

Cu acest proiect, Cortizo consolidează prezenţa să în România unde dispune de propria să reţea comercială din 2008. Aici deja se bazează pe 4 centre de Distribuţie şi Logistică în oraşele Cluj, Timişoara, Bacău şi Bucureşti. Toate acestea sunt conectate de fabrică Cortizo din Slovacia prin intermediul unei flote proprii de camioane.