AFI Europe România începe lucrările preliminare construcției mall-ului de la Brașov

Dezvoltatorii viitorului mall AFI Palace Braşov, compania israeliană AFI Europe România, va începe în perioada următoare lucrările preliminare lucrărilor de construire propriu-zise – degajare teren de fundaţii nedemolate anterior, nivelare teren, împrejmuiri, diverse lucrări pentru organizare de şantier, conform unui certificat de urbanism eliberat săptămâna trecută de Primărie, scrie www.bzb.ro.

Centrul comercial AFI Palace Braşov va fi deschis abia în martie 2018, au declarat pentru sursa citată mai mulți de comercianţi contactaţi pentru a deveni chiriaşi ai viitorului mall. Iniţial, compania a anunţat că întregul complex va fi pus în funcţiune la finele lui 2017.

AFI Europe România a cumpărat terenul pe care s-a aflat compania Hidromecanica de la „Cora România”. Aceştia plătiseră în 2010 circa 13 milioane de euro, în timp ce israelienii de la AFI au plătit pe terenul respectiv doar 9,7 milioane de euro. Negocierile au durat mai bine de şase luni, iar contractul a fost încheiat în vara anului trecut.

Mall-ul va avea o suprafaţă totală de închiriat de 45.000 metri pătraţi, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante şi divertisment, inclusiv un cinematograf. Pe acelaşi teren, compania va construi şi un proiect de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 metri pătraţi şi va fi conceput ca o construcţie „verde”.

O caracteristică unică a viitorului centru comercial o reprezintă terasa de mari dimensiuni cu vedere către munţi, de care vizitatorii se vor putea bucura şi care va găzdui diverse evenimente şi activităţi pentru familii şi turişti.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obţinerea certificării pentru construcţii „verzi” LEED Gold. Mall-ul AFI Palace Braşov va fi construit de compania care a ridicat şi baza americană de la Deveselu – Danya Cebus. Danya Cebus Deveselu face parte din grupul Danya Cebus, care a ridicat proiectul AFI Cotroceni.