Wienerberger a început producţia la a 4-a sa fabrică din România

După doar o lună de la achiziția fabricii de cărămidă de la Buzău de la Search Chemicals, Wienerberger România a reluat activitatea de producție în această unitate, care devine astfel a patra fabrică a austriecilor pe plan local, după ce din anul 2008 nu au mai făcut nicio achiziţie în România.
In ultimii cinci ani, fabrica a fost mai mult în conservare decât în producţie şi tot în conservare a stat şi mare parte a timpului din ultimii doi ani, după preluarea de către compania lui Omer Susli, care deţine Praktiker.

Acum, simultan cu reînceperea producției de cărămizi la Buzău, Wienerberger România a demarat implementarea planului de retehnologizare a facilităților de producție de acolo, proces care va dura câteva luni. „Fabrica a fost în conservare o perioadă lungă de timp înainte de cumpărare. Este remarcabil că prin efortul comun al specialiștilor Wienerberger și al echipei de angajați din aceasta fabrică a fost posibilă reînceperea producției într-un timp atât de scurt. Începând cu această lună, cărămizile Porotherm produse în fabrica Wienerberger din Berca, Buzău, vor fi disponibile prin rețeaua autorizată de distribuitori pentru a răspunde, în principal, cererii din zona de sud-est a țării” a declarat Corneliu Fecioru (foto), Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

Corneliu Fecioru

Mai mult decât atât, într-un interviu acordat recent revistei Constructiv, directorul citat declara că „ la fabrica din Buzău erau sub 30 de angajaţi şi suntem în proces de angajare pentru încă 30 – 40 de persoane ”.

Cererea de materiale de zidărie se menține la un nivel ridicat. În primul semestru din 2016 piața rezidențială din România a avut un trend pozitiv, fapt confirmat și de numărul autorizațiilor de construcție locuințe noi care, per ansamblu, este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.
O pondere de peste 50% din locuințele noi construite in România este deținută de segmentul de case individuale, care conform datelor Institutului Național de Statistică, a crescut constant în ultimii 5 ani cu aproximativ 36.000 unități/an. Segmentul de apartamente noi a început să crească accelerat în ultimii 2 ani, în special în marile orașe din România.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania mai deţine trei unităţi de producţie la nivel local – Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj -, care sunt cele mai moderne unităţi de acest tip din ţară.

Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Wienerberger AG deţine poziţia de lider pe piaţa de ţiglă ceramică din Europa şi este numărul unu pe piaţa de pavele de beton din Europa Centrală şi de Est.

De asemenea, Grupul este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme ţevi prin companiile Pipelife şi unul dintre liderii mondiali în producția de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice.