Prysmian investește pentru extinderea fabricii de la Slatina

Grupul italiană Prysmian, care activează în industria de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii, va deschide o fabrică nouă pentru producţia de cabluri de telecomunicaţii şi date la Slatina. Aceasta va fi o extensie la unitatea deha existentă. Deschiderea acesteia este prevăzută pentru începtului anului viitor, scrie ZF.

Fabrica din Slatina şi-a început activitatea de producţie în anul 1973, cu producţia de cabluri pentru energie, înainte de introducerea primului modul de producţie a cablurilor cu fibre optice pentru reţelele centrale de transport şi de acces în anul 2009. După importante investiţii făcute în perioada 2013-2014, capacitatea totală de producţie anuală pentru cabluri optice a crescut la aproape 4.500.000 fkm. Odată cu noua investiţie de 22 de milioane de euro a companiei Prysmian, capacitatea de producţie a fabricii este prevăzută a ajunge la 8.000.000 fkm.

Noua fabrică va putea produce cabluri din fibră optică de nouă generaţie şi cabluri de înaltă tensiune pentru linii de transmisie a energiei, care vor fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi la export.

Prysmian a construit fabrica de la Slatina în 2013, proiect pentru care a alocat 15 milioane ede euro, investiţiile totale ale grupului în România depăşind 100 milioane de euro. Până în anul 2005 firma s-a numit Pirelli Cabluri şi Sisteme şi făcea parte din grupul Pirelli, pentru ca ulterior grupul italian să externalizeze divizia de cabluri de energie şi telecomunicaţii din care făcea parte şi fabrica de la Slatina către Prysmian.