Investițiile în mall-urile din Sibiu se ridică la peste 200 milioane de euro

În mai puțin de șase luni trei investitori majori diferiți au anunțat planuri ce depășesc 200 de milioane în Sibiu, toate axate pe centre comerciale, scrie www.turnulsfatului.ro. Prima intenție a apărut în luna iunie atunci când NEPI, cel mai mare dezvoltator de mall-uri din România, a cumpăarat Sibiu Shopping City, pentru suma de 100 de milioane de euro. Noii proprietari au anunțat că spațiul comercial de la intrarea în Sibiu, din direcția Șelimbăr, va fi reamenzat și modernizat iar investiția pentru anul acesta va fi de 10 milioane de euro.

În aceeași lună iunie Consiliul Local Sibiu aproba planul urbanistic zonal și regulamentul local de urbanism pentru un nou centru comercial. Compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development, controlată de familia Tănăsoiu şi de olandezul Ellko Kortaweg, va demara anul viitor construcţia primului mall din Sibiu, amplasat în centrul oraşului, pe terenul fostei fabrici de maşini-unelte Simerom, lângă Podul Gării.

Proiectul Festival Shopping Center a obţinut PUZ-ul la finalul lunii iunie, iar deschiderea este programată pentru a doua parte a anului 2018. Mall-ul va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de aproximativ 70 de milioane de euro. „Terenul a fost cumpărat în 2008 şi tot atunci am început lucrările de demolare a fabricii care a funcţionat acolo anterior. Lucrările vor începe cel mai probabil în primăvara anului viitor“, spune Valentin Sigartău, manager de proiect în cadrul Primavera Development.

Festival Shopping Center va fi primul centru comercial de tip mall din Sibiu şi va fi ancorat de un hipermarket, scrie www.turnulsfatului.ro. În total, va avea 160 de spaţii comerciale. Mall-ul are prevăzut și un cinematograf modern, pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați. De asemenea, noul mall va avea 1100 locuri de parcare, atât într-o parcare subterană cât și la suprafață.

Săptămâna trecută Oasis Retail Development, companie deținută de către oamenii de afaceri Kurt Wagner și Klaus Reisenauer, a anunțat oficial dezvoltarea unui park de retail la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, în vecinătatea magazinului de bricolaj Hornbach. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp, iar investiţia necesară construcţiei ar urma să depăşească valoarea de 30 de milioane de euro. “Avem terenuri în Satu Mare, Focşani, Brăila şi un teren foarte mare în Sibiu. Pe terenul din Sibiu vrem să demarăm un nou centru comercial ce ar urmă să dispună de o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 mp. Proiectul ar putea să fie demarat în cursul anului viitor şi finalizat în cursul anului 2018, iar investiţiile ar putea depăşi 30 de milioane de euro”, a declarat Klaus Reisenauer în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul din Sibiu va fi dezvoltat în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar CA Immo, companie care a anunţat în acest an că va fuziona cu grupul austriac Immofinanz.