Apar primele informații despre construcția unei autostrăzi ce va lega Timișoara de Belgrad

Săptămâna viitoare, la Timişoara sunt aşteptaţi premierii României şi Serbiei iar printre documentele pe care aceştia le vor semna se numără şi acordul pentru realizarea autostrăzii Timișoara-Belgrad, scrie www.tion.ro, care îl citează pe Horațiu Solomon, directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara.

„Întreg proiectul a primit finanţare, este pe locul 2 ca şi eligibilitate, al punctelor obţinute. Săptămâna viitoare, din câte am informaţii, prim-miniştrii Serbiei şi României se vor întâlni la Timişoara pentru semnarea mai multor documente, printre care şi acest parteneriat pentru dezvoltarea acelei căi de circulaţie”, a declarat Simion.

Deocamdată nu se cunosc niciun fel de detalii legate de proiect sau de traseu. Singurul lucru cert, scrie publicația citată, traseul va lega Timişoara şi Pancevo, nu sunt stabilite niciun fel de alte rute, finanţarea fiind acordată exact pe ruta amintită. „Nu există decât o singură definiţie la această oră, Pancevo – Timişoara, urmând ca să fie stabilit studiul de traseu, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate. Deocamdată nu se cunoaşte niciun traseu, am rezerve în acest moment, pentru că trebuie să vedem pe unde va veni”, a mai declarat Simion.

Proiectul va include şi o nouă bucată de centură, mai precis centura nord-vest de ocolire a Timişoarei. Şeful de la Drumuri spune că aceasta ar putea deveni realitate în 3 – 4 ani. „Dacă lucrurile merg bine şi dacă etapizarea merge bine, s-ar putea începe pe sectorul de la Timişoara spre Pancevo, sau chiar simultan. Atunci am avea o centură de nord-vest gata în trei ani şi jumătate – patru”, a mai declarat Simion, în cadrul unei emisiuni radio.