CTP a început construcția unei clădiri noi în CTPark Bucharest West, investiție de 35 de milioane de euro

Dezvoltatorul de spaţii de birouri CTP a demarat lucrările pentru o nouă clădire, cu o suprafaţă de 60.000 mp, în CTPark Bucharest West, se arată într-un comunicat remis presei. Valoarea investiţiei se ridică la 35 de milioane de euro, iar finalizarea este anunţată pentru cel de-al doilea trimestru al anului viitor, a anunţat Marian Orzu, head of Leasing and Business Development Department, CTP România.

„Clădirea va fi dezvoltată pe aceleaşi standarde tehnice ridicate şi este gândită in relaţie cu extinderea parcurilor de afaceri, iar constructia speculativa a acestei cladiri este generata de cererea mare de pe piata pentru spatii logistice clasa A+”, a spus Orzy.

Conform companiei, noua generaţie de depozite diferă de cele din stocul curent. Acestea au o înălţime utilizabilă de 12m, iluminatul va fi de tip LED cu senzor de prezenţă şi crepuscular, iar spaţiul de birouri include finisaje de calitate. „Clădirile vor fi echipate cu sisteme de protecţie şi stingere de incendiu conform ultimelor norme. Structura din beton prefabricat, pardoseala industriala având o încărcare utila proiectată de minim 5 tone/mp, faţada realizată din panouri Sandwich cu grosimea de 150mm, acoperişul cu izolaţie de 240mm iar intrările principale şi suprafeţele vitrate de tip perete cortină sunt deja caracteristici esenţiale în standardele de construcţie CTP. În plus, clădirile sunt proiectate şi vor fi certificate conform standard Breeam, fiind eficiente din punct de vedere energetic”, a spus Florin Stroe, head of Construction and Facility Management CTP.

„Noua cerere de spaţii industriale va continua să vină mai ales din partea companiilor auto, multe dintre cele existente au trecut deja prin diverse stadii de extindere în 2016. Prin urmare, trebuie să ne aşteptăm la noi intrări şi mişcări dinamice şi din partea altor companii. Lanţurile de retail vor continua să investească în dezvoltare, în consecinţă ar putea genera noi extinderi în regiunile de logistică deja consacrate. Presiunea generată de rata mică de neocupare ar putea conduce la un nou stoc de spaţii industriale şi la chirii uşor mai ridicate în 2017”, a mai spus Marian Orzu.