A fost asamblat podul de pe varianta ocolitoare a municipiului Tg. Jiu

Podul de peste râul Gorj, amplasat pe varianta ocolitoare a municipiului Tg. Jiu, a fost asamblat de către constructori, scrie gds.ro. Podul are cea mai mare deschide din țară, 90 de metri, lungimea fiind de 230 de metri. Greutatea totală a podului este de peste 600 de tone. Constructorul este compania Collini Lavori din Italia.

Partea metalică a podului este fabricată în Italia, dintr-un oţel special ce nu necesită protecţie anticorozivă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu sunt realizate în proporţie de 65%. Se lucrează pe tot tronsonul de 20 de kilometri, infrastructura fiind pusă la dispoziţia constructorului.

Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu face parte din Planul General de Mobilitate care va duce la o fluidizare substanţială a traficului în municipiul Târgu Jiu, prin scoaterea traficului greu în afara oraşului. Valoarea investiţiei este de circa 30 de milioane de euro, bani proveniţi de la Uniunea Europeană. Cofinanţarea este asigurată de guvern prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, mai scrie www.gds.ro.

i.