Profitul Cemacon a scăzut cu 18% în primele nouă luni ale anului

Producătorul de cărămizi Cemacon a înregistrat un profit net de peste 6,67 milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, în scădere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului precedent, se arată într-un comunicat am companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Principalele venituri realizate de grup în primele 9 luni ale al anului 2016 au fost din vânzarea de produse finite 65,88 milioane de lei, vânzarea mărfurilor 6,21 milioane de lei şi prestarea de servicii 0,18 milioane de lei, iar valoarea reducerilor comerciale acordate, aferente vânzărilor de produse a fost de 2,65 milioane de lei.

La nivelul activelor imobilizate se înregistrează o scădere de 2%, la 112,7 milioane de lei. Valoarea totală a activelor se ridică la circa 165,5 milioane de lei în urcare cu 3%.

Potrivit comunicatului, datoriile curente au crescut cu 7%, ca rezultat al activităţii operaţionale şi funcţionării în paralel a celor două facilităţi de producţie, respectiv Recea şi Zalău.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 29%, la peste 72,2 milioane de lei. Veniturile operaţionale s-au ridicat la peste 68,5 milioane de lei, în urcare cu 16%, comparativ cu perioada similară din 2015.