Floroconstruct va amenaja drumurile și parcările din viitorul cartier Europa din Suceava

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunţat că a fost semnat contractul cu firma Florconstruct pentru realizarea lucrărilor de amenajare a drumurilor și parcărilor din viitorul car­tier Europa, scrie www.obiectivdesuceava.ro. A­ceas­ta este a doua licitaţie care nu a fost contestată de ceilalţi operatori care au participat la procedura de selecţie a ofertelor.

“O veste bună pentru cele 142 de familii tinere din cartierul Europa este că s-a semnat contractul pentru “Amena­jare drumuri și parcări” din acest cartier. Este vorba despre un contract în valoare de 4,6 milioane de lei, la care se adaugă TVA, cu termen de execuţie de 12 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor și implică amenajarea a 10 străzi în lungime de 2,412 km, cu o suprafaţă totală de 15,040 mp”, a declarat Harșov­schi.

Potrivit acestuia, odată cu trasarea străzilor, va fi implementat și celălalt contract, privind aducerea branșamentelor pentru alimentarea cu energie electrică a caselor care sunt în construcţie, care a fost semnat pe 27 octombrie. “Bineînţeles, în final va avea loc instalarea unui sistem nou, modern, de iluminat public în acest cartier, un contract în valoare de 1.048.453 lei fără TVA. Această lucrare implică și instalarea mai multor puncte de transformare, montarea a 56 de stâlpi metalici și corpurile de iluminat aferente acestor stâlpi, precum și branșamentele electrice”, a mai arătat ieri Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a mai explicat că, deși cele 142 de familii care vor locui în cartierul Europa au primit parcele cu mai mult timp în urmă, din nefericire execuţia bugetară și problemele financiare au făcut ca aceste lucrări să nu meargă așa cum s-a dorit. “Credem că anul viitor vor fi finalizate și aceste lucrări, în așa fel încât acești tineri care au început sau vor să înceapă să își construiască o casă în zonă să be­neficieze de toate utilităţile. In zona Tătărași, în cartierul Europa sunt duse utilităţile de apă și canalizare pe fonduri europene, lucrări realizate încă de anul trecut, iar după ce vom reuși să finalizăm și aceste lucrări, cei care vor locui în zonă vor putea beneficia de toate condiţiile pe care le oferă un oraș“, a mai precizat Harșovschi.