Al doilea hotel Radisson Blu din țară se va construi la Brașov

Compania Tresor Com, deținută de familia Neamţu din Braşov, va ridica un hotel de cinci stele sub brandul Radisson Blu, conform grupului Rezidor, care deţine brandul Radisson. Hotelul va fi amplasat pe Bulevardul Eroilor, la numărul 23, unde acum se află o clădire cotată la clasa I de risc seismic. Este a doua unitate din țară care va fi operată sub brandul Radisson Blu (5 stele). Investiția se ridică la 10 milioane euro iar finalizarea ei este prevăzută pentru primăvara anului 2018.

Investiţia este suportată de antreprenorul local, în contextul în care lanţurile internaţionale dezvoltă astfel de proiecte în sistem de franciză sau în contract de management. Hotelul Radisson Blu Braşov va dispune de 105 camere, restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru spa&fitness.

În municipiul Braşov nu există, în prezent, un hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu, ci doar o singură unitate hotelieră cu mai mult de 100 de camere. Acest aspect face că destinaţia Braşov să nu poată găzdui evenimente corporate şi grupuri mari de turişti participanţi la circuitele culturale organizate prin intermediul agenţiilor de turism specializate în activitatea de incoming.