A fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru Sala Polivalentă Suceava

Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a avizat favorabil, fără observaţii, studiul tehnico economic de prefezabilitate realizat de Primăria Sucevei pentru construirea Sălii Polivalente cu 7.500 de locuri în municipiul reşedinţă de judeţ, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu, conform www.obiectivdesuceava.ro.

“Urmează de acum ca Compania Naţională de Investiţii să demareze procedura de licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi pentru proiectul tehnic la Sala Polivalentă”, a spus Lungu. El a adăugat că până la începerea investiţiei mai este mult de lucru, vor urma vizite la Bucureşti pe care va trebui să le facă pentru a fi urgen­tată aprobarea indicatorilor tehnico – eco­no­­mici pentru această investiţie. “Suntem în calendar şi sperăm ca până în primăvară să avem toate aprobările pentru a putea demara în vara anului viitor lucrările la sala polivalentă” a transmis Lungu.

La jumătatea lunii iulie a acestui an, primarul Ion Lungu a declarat că a a depus la Compania Naţio­nală de Investiţii (CNI) un proiect privind construirea unei săli polivalente cu 5000 de locuri în municipiul Suceava. Reprezentanţii CNI au îmbrăţişat propunerea venită din partea municipalităţii sucevene dar s-a pus în vedere că există bani la guvern pentru finanţarea unei astfel de investiţii doar că sala polivalentă trebuie să aibă nu 5000 ci 7500 de locuri. Primarul Ion Lungu apreciază că s-a mai parcurs o etapă dar nu-şi face iluzii că ceilalţi paşi vor fi la fel de repede parcurşi. Urmează, precum s-a arătat, o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate, o alta pentru proiectul de execuţie şi în final, o licitaţie pentru execuţia lucrării, toate fiind, precum se cunoaşte deja, contestabile.