NEPI extinde Shopping City Sibiu cu 20 de milioane de euro

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) va începe de anul viitor procesul de reconfigurare a mall-ului Shopping City Sibiu, care va presupune o investiţie de 20 milioane de euro, în plan fiind atât deschiderea unui cinematograf, cât şi modificări la galeria comercială, a anunţat joi compania. Practic, va fi construit un nou nivel, pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați.

Modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de mp, iar modificările planificate vor transforma aspectul actualului centru comercial. „Prin Shopping City Sibiu continuăm strategia NEPI de a crește valoarea proprietăților de retail pe care le deținem. (…) Tratăm proiectul Sibiu Shopping City ca un proiect emblematic pentru NEPI”, spune Adina Ciobanu, asset manager în cadrul companiei.

Shopping City Sibiu are în prezent o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp, iar printre chiriaşi se numără Auchan, Carrefour, Mobexpert, Leroy Merlin, Altex, Flanco, Decathlon, Hervis, C&A, H&M, New Yorker, Deichmann, Humanic, DM şi Takko.

NEPI a cumpărat cu 100 de milioane de euro centrul comercial deţinut anterior de Argo Group. Fondul de investiţii este cel mai mare dezvoltator de pe piaţa locală şi deţine un portofoliu extins de centre comerciale în România, Slovacia, Croaţia, Republica Cehă şi Serbia.