Dacia își face muzeu de 8 milioane de euro

Oficialii Primăriei Mioveni au anunțat că în această toamnă începe construcția unui muzeu al mașinilor Dacia. Construcția, care se va întinde pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați, va fi gata în doi ani.

„Un teren de 11.000 de metri pătrați va fi transferat din proprietatea Dacia în cea a Primăriei Mioveni. În câteva săptămâni, transferul va fi aprobat în şedinţă de consiliu local. Pe respectivul teren va fi construit viitorul Muzeu Dacia“, a declarat Ion Georgescu, primarul localităţii Mioveni, citat de Adevărul. Conform edilului, “va fi un proiect grandios din metal şi sticlă, cu săli de conferinţă şi săli de prezentare”.

Parterul muzeului Dacia va fi reprezentat în plan prin două elipse stilizate, una închisă perimetral ce are ca funcţiune o sală de conferinţe şi prezentare pentru noile modele, iar cealaltă vitrată, care adăposteşte o recepţie, un magazin de suveniruri, un departament de vânzări etc. La etaj, aceste două corpuri vor fi legate printr-un spaţiu expoziţional circular. Vor fi expuse acolo piese auto, motoarele, procedeele de asamblare şi modelele gamei actuale Dacia, precum şi cele de epocă recondiţionate. O sală multifuncţională va facilita vizionarea materialelor foto şi video făcând legătura cu trecutul.