La Râmnicu-Vâlcea se construiește cel mai mare mall ce va fi deschis anul acesta

Dezvoltatorul sud-african NEPI va da în folosință anul acesta o suprafață închiriabilă de 28.000 de metri pătrați în Râmnicu Vâlcea, ceea ce reprezintă cea mai mare mall programat pentru livrare în anul acesta, conform DTZ Echinox. Locul viitoarei construcţii este în zona virană a fostei fabrici CPL. NEPI a cumpărat aici în 2015 un teren de 12 hectare.

Compania DTZ susține că în 2017 aproximativ 130.000 mp de spații moderne de retail sunt programați pentru livrare.  Peste 140.000 mp de spații de retail modern au fost livrate anul trecut în afara Bucureștilor. Cel mai mare proiect livrat a fost Shopping City Timișoara, care a fost completat în primăvara anului trecut cu o suprafață de retail și entertainment de 41.000 mp, după ce în toamna anului 2015 fusese deschis magazinul Carrefour și galeria comercială adiacentă.

Alte proiecte livrate anul trecut sunt Shopping City Piatra Neamț, Satu Mare Shopping Plaza, Mercur Craiova, galeria comercială dezvoltată de InterCora la Tulcea, precum și extensiile proiectelor Coresi Brașov și City Park Constanța.

Anul trecut, stocul de retail modern din afara Bucureştilor a însumat 2,3 milioane de metri pătraţi, reprezentând aproximativ 65% din totalul existent în România. Din acesta, ponderea centrelor comerciale din afara Capitalei reprezinta 60%, urmate de parcurile de retail şi de galeriile comerciale cu 34%, respectiv 7% din stocul total.