Compa Sibiu ridică un complex hotelier pe ternul fostei platforme industriale Arsenal din Sibiu

Producătorul de componente auto Compa Sibiu va construi un complex hotelier pe bulevardul Victoriei, în fosta zonă industrială cunoscută sub denumirea de Arsenal din vecinătatea parcului Sub Arini din centrul oraşului Sibiu. Turnul Sfatului scrie că societatea și-a schimbat planurile referitoare la Arsenal Residence în sensul că în locul proiectatelor cămine studențești, conducerea companiei a decis să amenajeze două hoteluri, dintre care unul de patru sau cinci stele. Cel de trei stele este deja ridicat.

Demolate în 2013, în locul fostelor secții Arsenal ale Compa proiectul prevedea ridicarea unui cămin studențesc (în prima clădire de lângă Spitalul Militar), amenajarea a 25 de parcele care să fie vândute în vederea construirii de case și ridicarea a trei blocuri înșiruite paralel cu bulevardul Victoriei. Însă vânzarea parcelelor cu suprafețe cuprinse între 700 și 1.000 de mp la prețul de 400 de euro/mp, plus TVA, nu a avut succesul dorit. În această situație, oficialii Compa au decis să își schimbe planurile.

”Am modernizat prima clădire, care pe vremuri a fost Liceul IPAS, și care acum arată foarte bine. Am decis ca această clădire să fie transformată în hotel de trei stele. Pentru cea de-a doua clădire rămasă nedemolată studiile au arătat că un proces de consolidare este mult prea costisitor. În noul context, am decis ca în locul acestui schelet care va fi demolat să fie construit un hotel de patru sau cinci stele, astfel încât – împreună cu cealaltă clădire – să rezulte un complex hotelier”, spune Ioan Deac, directorul general al Compa SA, citat de Turnul Sfatului. Viitoarea clădire a hotelului urmează să fie construită mai aproape de bulevardul Victoriei, față de amplasamentul actualului schelet.

Complexul hotelier va ocupa cam jumătate din cei 37.000 de mp de teren. Pentru jumătatea rămasă liberă, în perioada imediat următoare va fi luată o nouă decizie. ”Avem de ales între a vinde întreg terenul, căci sunt investitori interesați, sau a construi noi clădiri de genul unor vile, cu mai multe apartamente fiecare. O variantă care să fie competitivă din punctul de vedere al prețului”, precizează Deac, referitor la terenul situat vizavi de parcul Sub Arini.