Immofinanz România a închiriat peste 80.000 de metri pătrați din portofoliul său de birouri în anul financiar scurtat 2016

Immofinanz a închiriat peste 80.000 metri pătrați din portofoliul său de birouri din București în anul financiar scurtat 2016, echivalentul a 10.000 metri pătrați pe lună în perioada mai-decembrie 2016. Suprafața respectivă reprezintă peste 40% din portofoliul de proprietăți office finalizate. Acordurile cu chiriași noi și extinderile unor parteneriate existente acoperă aproximativ 60% din suprafața totală închiriată, iar numeroase alte contracte au fost prelungite.

„Pentru anul financiar anterior, aveam stabilite obiective foarte ambițioase și, cu toate acestea, rezultatele obținute în România au depășit așteptările. Suntem încântați să întâmpinăm numeroși chiriași noi în clădirile noastre de birouri din București, companii ce activează într-o gamă variată de sectoare, ceea ce ilustrează gradul ridicat de flexibilitate și adaptabilitate al portofoliului nostru”, a spus Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România la Immofinanz. „Este, de asemenea, remarcabil faptul că, din suprafața totală închiriată anul trecut în București, care a atins un nivel record conform rapoartelor din piață, aproximativ unul din cinci chiriași au ales proprietățile Immofinanz.”

Contract de închiriere cu Harman pentru 7.700 de metri pătrați în Metroffice, pe o perioadă de zece ani

În perioadamai – decembrie 2016, Immofinanz a semnat acorduri cu chiriași noi pentru suprafețe de birouri de peste 47.000 de metri pătrați.

Printre cele mai importante parteneriate se numără cele pentru prima clădire a complexului Metroffice, care este în prezent ocupat în proporție de peste 50%. Compania americană Harman, care proiectează și realizează produse și soluții conectate pentru producători auto, consumatori și companii din întreaga lume, a semnat un contract de închiriere pentru 7.700 de metri pătrați în Metroffice, pentru o perioadă de peste zece ani. Harman va beneficia de un sediu personalizat în Metroffice, care va include spații de birouri, showroom, spații de depozitare, precum și un laborator auto subteran. Un alt partener Immofinanz, PORR Construct, a ales să își stabilească aici sediul, pe o suprafață de peste 1.800 m2.

De asemenea, au fost semnate acorduri cu jucători importanți din numeroase sectoare: media (Ringier, pentru 2.400 de metri pătrați în Iride Business Park și Sinevizyon, pentru 2.000 de metri pătrați în Pipera Warehouse), retail (Kaufland, pentru peste 2.000 m2 în Pipera Warehouse) și servicii office-shared (Regus, pentru 1.500 de metri pătrați în Iride Business Park).

Prelungirile și extinderile acordurilor existente securizează portofoliul până la cinci ani

Numeroși chiriași Immofinanz din sectorul office au ales să prelungească și să extindă acordurile existente în cele opt luni ale anului financiar scurtat 2016, pentru suprafețe totale de aproape 33.000 de metri pătrați.