Octagon a deschis o nouă sucursală în Ghana și are în derulare un contract de 10 milioane de dolari

Pentru compania de construcții Octagon Contracting & Enegineering, specializată în antrepriză generală, construcții civile și construcții geotehnice, anul 2017 a debutat cu două realizări notabile: deschiderea unei sucursale pe un alt continent, în Ghana și semnarea unui contract în valoare de 10 milioane de dolari. Octagon și-a reînnoit, astfel colaborarea de lungă durată cu Metka – General Electric (GE), consorțiul care a subcontract compania pentru execuția lucrărilor geotehnice în cadrul proiectului Centrala cu Ciclu Combinat 192MW , construit în Takoradi (Ghana).

Proiectul are o valoare totală de 175 milioane de dolari, iar termenul de livrare este de 28 de luni. Centrala va funcționa folosind gaz natural și țiței ușor drept combustibil și va utiliza o versiune avansată a turbinei cu gaz 9E, dezvoltată de General Electric.

Parteneriatul dintre Octagon și consorțiul Metka-GE este unul de lungă durată și a debutat în 2009 cu execuția lucrărilor geotehnice și civile pentru construirea Centralei de Cogenerare cu Ciclu Combinat 860 MW la Brazi (jud. Prahova), iar beneficiarul proiectului a fost OMV Petrom. Au urmat,la scurt timp, lucrări de subantrepriză pentru Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 870MW pe gaz natural în Samsun (Turcia). Octagon și Metka-GE au colaborat și pentru execuția lucrărilor geotehnice la Centrala de Cogenerare cu Ciclu Combinat 1250MW de la Shatt-Al Basra (Irak).

Octagon Contracting & Enegineering este o companie fondată în 2005, cu sediul central în București și este unul dintre principalii jucători din domeniul construcțiilor civile și geotehnice din România. Echipa OCTAGON include 116 angajați și este implicată în execuția proiectelor din sectoare diverse: birouri, rezidențial, retail, infrastructură rutieră.

Printre proiectele de referință executate de Octagon în România, de-a lungul celor 11 ani de activitate se numără: complexul de birouri Hermes Business Campus (Blvd. Dimitrie Pompeiu-București), clădirile de Birouri Timpuri Noi Office Building (Splaiul Unirii-București), Orhideea Towers (Șos. Orhideelor-București) și Business Garden Bucharest (Calea Pleveni- București), complexul de birouri Green Court Bucharest (Str. Gara Herăstrău- București), cea mai înaltă clădire de birouri din București Sky Tower (Blvd. Barbu Văcărescu) și clădirea de birouri Olympia Tower (Blvd. Decebal- București).