Primăria Capitalei își face firmă de construcții

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în ultima ședință, proiectul  de hotărâre care prevede înfiinţarea societăţii pe acţiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A, societate care va avea că obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri.

”Premisele de la care a plecat această iniţiativa sunt legate de cererea mare de locuinţe în Bucureşti şi de dificultăţile cu care categorii foarte largi de cetăţeni se confruntă atunci când vor să aplice pentru un credit bancar prin care să-şi finanţeze achiziţia unei locuinţe. De aceea dorim să înfiinţăm această societate care să construiască locuinţe sociale la preţuri mult mai mici decât cele disponibile pe piaţă. Pe de o parte, municipalitatea va avea control asupra cheltuielilor pe întreg lanţul iar această societate nu va urmări profitul, ci doar acoperirea cheltuielilor. Printre cei care vor beneficia de locuinţe sociale, în baza unor criterii foarte clare şi transparente se numără angajaţi din educaţie, sănătate, din mediul artistic, alte categorii de tineri, precum şi cazurile sociale înregistrate în evidenţele municipalităţii”, a declarat primarul general, Gabriela Firea..

Noua societate nu are că scop realizarea de profit, ci îşi propune să construiască locuinţe cu costuri mai mici, care ulterior vor fi închiriate sau vândute în condiţii avantajoase atât persoanelor fără venituri, foarte sărace – aşa numitele cazuri sociale, dar şi tinerilor ale căror venituri nu le permit închirierea sau achiziţionarea de pe piaţă imobiliară a unei locuinţe – medici, profesori, actori.

Actionarii acestei societăţi vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti care va deţine 99, 9 % din capitalul social şi S.C Service Ciclop S.A care va deţine 0, 1%. Membrii titulari care au fost aleşi în Consiliul de Administraţie a Trustului sunt următorii: Rădulescu Gabriel, Ilie Florentin, Ciucă Dorel, Dumitru Lucica, Petrescu Marius.