ArcelorMittal Galați a investit 12,5 milioane de euro la Laminorul de Tablă Groasă numărul 2

ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune şi a adus în parametri noua Maşină de Planat la Cald care deserveşte Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, în urma unei investiţii în valoare de 12,5 milioane de euro. Proiectul face parte dintr-un program extins de îmbunătăţiri tehnice ce se desfăşoară în prezent în cadrul acestui laminor şi la Oţelărie, a anunțat compania.

“Această investiţie consolidează poziţia noastră pe piaţa tablei groase, întrucât putem acum livra produse noi şi mai bune, cu servicii îmbunătăţite pentru clienţi”, a declarat Bruno Ribo,
Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Maşina de Planat la Cald – furnizată de Danieli – asigură producerea unei game mai variate de grosimi şi calităţi pentru tabla groasă utilizată în aplicaţii precum conductele de fluide energetice, nave şi construcţii metalice, fiind cu 80% mai puternică în comparație cu vechea mașină şi având un grad mai înalt de automatizare.

Proiectul şi lucrările de construcţie au fost desfăşurate fără întreruperi ale fluxului de producţie şi fără incidente de securitate şi sănătate în muncă.

Hot Leveler Heavy Plates Mill nr 2 picture 1