Teraplast a cumpărat 50% din acțiunile producătorului de țiglă metalică Depaco

Grupul industrial Teraplast Bistrița a încheiat în data de 01.03.2017 un contract de vânzare-cumpărare a pachetului de 50% din părţile sociale deţinute de către asociaţii Depaco SRL, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică prin brandul Wetterbest, se arată într-o informare trimisă Bursei de Valori București. Achiziţia este una strategică pentru Grupul Teraplast în contextul în care subsidiara TeraSteel este liderul pieţei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare.

Achiziţia pachetului de părţi sociale este condiţionată, între altele, de aprobarea acestei tranzacţii de către Adunarea Generală a Acţionarilor Teraplast SA şi de obţinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurenţei. Valoarea achiziţiei părţilor sociale de 50% din compania Depaco SRL nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale Teraplast SA şi se achita atât din surse proprii, cât şi din finanţări de la instituţii financiare. Teraplast a raportat pentru anul 2016 venituri consolidate de 398,8 milioane lei și un profit net de 40,3 milioane lei, în creștere cu 14,39% față de anul precedent, potrivit rezultatelor anuale preliminare publicate la jumătatea lunii trecute.

Compania Depaco a fost înfiinţată în anul 1999 şi este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţa din România. În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi şi burlane şi pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifra de afaceri de 130 milioane de lei, EBITDA de 15,76 milioane de lei şi un profit net de 11 milioane de lei.

În urma acestei tranzacţii Teraplast SA va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale Depaco SRL (care la rândul sau deţine 51% din părţile sociale ale societăţii Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu, va rămâne un asociat important al companiei. Operaţiunile Depaco SRL vor fi conduse Valeriu Irimescu din poziţia de Director General.

Grupul Teraplast rulează o cifra de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: instalaţii & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate şi tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mamă Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţa de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţa de
panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate.