Kremlin Development construiește patru blocuri de 9 și 10 etaje în Cluj-Napoca

Compania Kremlin Development, deținută de Gheorghe Buzdugan, Daniel Sabău și Ioan Ciorbă, va construi patru blocuri de 9 şi 10 etaje la Cluj-Napoca, pe strada Porțelanului, în apropiere de podul cu o singură bandă care traversează Nadăşul. Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută acest proiect imobiliar, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Societatea deține un teren de 9.700 de metri pătrați, chiar lângă Someş. Conform surcei citate, există însă opoziție față de acest proiect. Specialiştii susțin că procentul de 3,3 al CUT – coeficientul de utilizare a terenului, aprobat în Consilul Local, este prea mare.

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului și preşedintele comisiei de urbanism din Consiliul Local, spune că dezvoltatorul a donat municipalității teren pe malul Someşului şi în partea sudică a proiectului, unde ar urma să se prelungească o stradă care acum este înfundată. „Sunt derogări normale, nimic în afară de lege. CUT–ul este calculat la întreaga parcelă, normal pentru cineva care donează teren la Primărie, pentru că aşa prevede planul urbanistic general. Ei au donat mai întâi 2.900 de metri pătrați şi tot pe terenul lor se face un drum care leagă strada Porțelanului de Tăbăcarilor şi uşurează accesul spre Spitalul Clujana. Ne va ajuta inclusiv la podul Porțelanul, pe care dorim să îl construim. Sunt aproape 4.000 de metri pătrați în total. Dacă vom calcula metrul pătrat doar la 150 de euro, vedem valoarea donației”, a declarat Tarcea, citat de ziuadecj.realitatea.net.

Deocamdată, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca nu a apărut încă autorizația de construire pentru acest ansamblu.