SC AMW Imobiliare construiește un bloc de 8 etaje în cartierul Tătărași din Iași

SC AMW Imobiliare SRL din Suceava a început lucrările în cartierul Tătărași, Iași, la un bloc de locuinţe cu regimul de înălţime D plus P plus 8E, în baza autorizaţiei de construire eliberată de Primăria municipiului Iaşi în octombrie 2016, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Clădirea va fi amplasată pe strada Aurel Vlaicu,în zona „Doi Băieţi”, vis-à-vis de fosta clădire de birouri E.ON şi în spatele spălătoriei Autospa. Terenul unde se ridică blocul are o suprafață de 2.507 metri. Data finalizării lucrărilor este 15 iunie 2019.

Conform sursei citate, proiectul beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local în decembrie 2008.

Blocul de locuinţe va avea o arie construită de 808,25 metri pătraţi, iar suprafaţa utilă va fi de aproape 7.400 de metri pătraţi. În acţionariatul societăţii care figurează drept investitor, înfiinţată în 2004, se află antreprenorii Viorel Nuţu (40%), Mihai Ursan (20%) şi Maria Nuţu (40%), toţi trei de loc din Suceava. Ursan figurează drept administrator.

SC AMW Imobiliare este divizia imobiliară a SC General Construct SRL Suceava, companie care în acest proiect are statutul de antreprenor general, deţinută în proporţie de 90% de Viorel Nuţu, care este şi administrator. SC General Construct SRL deţine, din anul 2000, şi o filială la Düsseldorf, în Germania, prin care execută în subantrepriză lucrări de structură la construcţii civile şi industriale. Compania a lucrat chiar şi la construcţia stadionului „Mercedes Benz Arena” din Stuttgart, dar are în portofoliu şi mai multe centre comerciale şi clădiri de birouri în Germania. SC General Construct SRL a avut în 2015 o cifră de afaceri de 123,2 milioane lei, profit net de 4,8 milioane lei şi un număr mediu de 491 salariaţi, scrie www.ziaruldeiasi.ro.