P3 a început lucrările la un nou depozit în vestul Bucureştiului şi pregăteşte încă două

Cu constructorul Kész ca antreprenor general şi Brown Marinescu Consulting pe partea de project management, dezvoltatorul P3 a început construcția unui nou depozit din parcul P3 Bucharest, parc situat în zona de început a autostrăzii Bucureşti – Piteşti.

Depozitul va avea 13.900 mp şi este a douăsprezecea construcție din parcul P3. Pe parcursul acestui an, P3 va adăuga un total de 65.000 mp în trei viitoare construcţii, ceea ce înseamnă că P3 este pe cale să-și dubleze suprafața totală a parcului în numai doi ani.

Finalizarea depozitului anunţat astăzi este planificată pentru luna august 2017.

Pilon P3

De când a achiziționat parcul în anul 2015, P3 a construit în total 90.000 mp de spații logistice noi.

Expansiunea parcului P3 Bucharest face parte din planurile de expansiune pan-europeană a P3, care se va concretiza în dezvoltarea celor 1,8 milioane de mp de terenuri existente, cumpărarea de terenuri pentru a extinde parcurile existente și achiziționarea de noi terenuri în țările în care deja sunt prezenţi și pe noi piețe. În acest moment, P3 are construcții în derulare în patru țări și multe altele în curs de dezvoltare.

Clădirea de clasa A la care s-a ridicat astăzi prima coloană, va încorpora sisteme eficiente energetic, inclusiv unități de răcire, izolație suplimentară a acoperișului, sisteme de recuperare a căldurii și iluminat cu LED-uri pentru un consum redus.

“Aceasta este prima construcție pe care o începem în 2017. Plănuim să construim în total trei depozite anul acesta. Aceasta se bazează pe creșterea pe care P3 o are în cele 9 țări europene, în care se dezvoltă. Extinderea noastră demonstrează clar faptul că partenerii și clienții noștri sunt mulțumiți de calitatea serviciilor noastre și doresc să închirieze mai mult spațiu în parcul nostru. Obiectivul este să creăm cel mai important hub logistic din zona Bucureștiului”, a declarat Blake Horsley (foto mai jos), Country Head P3 în România.

Blake Horsley, Country Head P3 Romania

Dezvoltatorul are, în acest moment, un total de 305.000 mp în 11 depozite în parcul P3 Bucharest. Investitorul încearcă să se extindă atât în București, cât și în centrul şi vestul țării.

Despre P3 Logistic Parks

P3 este un investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți de logistică din Europa. Activ în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde în prezent 182 de depozite care totalizează 3,8 milioane mp de spații în nouă țări, și un portofoliu de terenuri de peste 1,8 milioane mp care permit dezvoltarea de noi spații.

P3 este deținut de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore.

Despre constructor

Kész Holding Zrt este o companie de construcţii din Ungaria cu experienţă bogată în zona de sud-est a Europei, inclusiv România. Kész Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, este prezentă în România din anul 2001 şi are în portofoliul local mai ales depozite, la care se mai adaugă, în măsură mai mică, dezvoltări rezidenţiale şi spaţii de retail. De altfel, zilele trecute, lângă Bacău a fost inaugurat şi depozitul Penny Market, al cărui constructor a fost tot Kész.