AFI Europe a primit de la Mediu aprobare pentru construcția mall-ului de la Brașov

Compania israeliană AFI Europe, care deţine şi mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, a primit aprobare pentru a construi centrul comercial AFI Palace Brașov, alături de o clădire de birouri, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. ANPM „anunţă publicul interesat asupra deciziei de aprobare de dezvoltare pentru SC AFI Palace Braşov SRL – construire centru comercial shopping mall şi clădire înaltă pentru birouri (clădirea 1), judeţul Braşov, municipiul Braşov, Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 78”, conform sursei citate..

AFI Europe a publicat recent pe site-ul propriu o simulare 3D cu planurile arhitecturale pentru ansamblul de construcţii care se vor ridica pe platforma fostei fabrici Hidromecanica. Proiectul AFI Palace Brașov cuprinde un centru comercial de peste 45.000 metri pătraţi şi două clădiri de birouri, cu 14 niveluri, cel mai mare regim de înălţime la ora actuală pentru Braşov.

Centrul comercial AFI Palace Braşov va fi deschis în martie 2018 și va avea ca ancoră Carrefour. Iniţial, compania a anunţat că întregul complex va fi pus în funcţiune la finele lui 2017.

AFI Europe România a cumpărat terenul pe care s-a aflat compania Hidromecanica de la „Cora România”. Aceştia plătiseră în 2010 circa 13 milioane de euro, în timp ce israelienii de la AFI au plătit pe terenul respectiv doar 9,7 milioane de euro. Negocierile au durat mai bine de şase luni, iar contractul a fost încheiat în vara anului trecut.

Mall-ul va avea o suprafaţă totală de închiriat de 45.000 metri pătraţi, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante şi divertisment, inclusiv un cinematograf. Pe acelaşi teren, compania va construi şi un proiect de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 metri pătraţi şi va fi conceput ca o construcţie „verde”.

O caracteristică unică a viitorului centru comercial o reprezintă terasa de mari dimensiuni cu vedere către munţi, de care vizitatorii se vor putea bucura şi care va găzdui diverse evenimente şi activităţi pentru familii şi turişti.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obţinerea certificării pentru construcţii „verzi” LEED Gold. Mall-ul AFI Palace Braşov va fi construit de compania care a ridicat şi baza americană de la Deveselu – Danya Cebus. Danya Cebus Deveselu face parte din grupul Danya Cebus, care a ridicat proiectul AFI Cotroceni.