Andrei Mandachi a terminat construcția Palatului Alexander, investiție de 600.000 de euro

Palatul Alexander, cel mai mare proiect arhitectural destinat organizării de evenimente din județul Suceava, a fost inaugurat pe data de 20 aprilie a.c. Proiectul a fost realizat în urma unei investiții de aproximativ 600.000 euro și a creat 30 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din Suceava și împrejurimi. Aflat în orașul Suceava și la doar 35 de kilometri de Mănăstirea Voroneț, Palatul Alexander este un loc ideal pentru a găzdui evenimente de tip corporate, de la conferințe de amploare, simpozioane, dar și team buildinguri în cadrul cărora clienți atât din București, cât și din toate marile orașe pot beneficia și de excursii în zona Bucovinei.

Clădirea are o suprafață de 1.500 metri pătrați și a fost proiectată și construită în stil neoclasic de către o echipă de arhitecți, sculptori și designeri români și francezi. Companiile care decid să își organizeze evenimentele aici au la dispoziție două săli, una cu o capacitate de 450 locuri, iar cealaltă de 200 locuri, precum și o parcare de 1.000 de m2.

„Palatul Alexander a fost proiectat ca o destinație premium, unde să poată fi organizată o gamă largă de evenimente, unite de un numitor comun: serviciile ireproșabile. Din ce în ce mai multe companii aleg să își organizeze nu doar teambuilding-urile, dar și numeroase ședințe sau conferințe, cât mai departe de agitația marilor orașe. Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale României, așa că mi-am dorit să construiesc aici o clădire pe măsură, care să ofere cadrul ideal pentru toată gama de evenimente care fac parte din agenda unei companii. Am ales cuvântul palat din denumire, atât datorită stilului în care este construit, cât mai ales pentru a sublinia serviciile excelente de care vor avea parte toți oaspeții noștri!”, a explicat Andrei Mandachi, managerul proiectului.

Palatul Alexander se remarcă prin fațada din marmură și piatră sculptată, statuile și stucaturile exterioare, vitraliile pictate manual, holurile și scările lucrate în marmură grecească și fier forjat, precum și mobilierul din lemn masiv.

Palatul-Alexander_exterior_zi

Palatul Alexander este un proiect architectural ale cărui baze au fost puse în anul 2015, de către omul de afaceri Andrei Mandachi, iar construcția propriu-zisă a durat un an. Conceptul arhitectonic este inspirat din stilul antic grecesc, care a influențat și construcțiile din Franța secolelor XVI – XVII. Planurile de viitor includ inițierea unei investiții similare, sub aceeași marcă, în municipiul Iași. În funcție de rezultatele financiare înregistrate în intervalul 2017 – 2018, se preconizează și o dezvoltare pe o arie mai extinsă.

Palatul-Alexander_interior