Calsonic Kansei Japonia ridică o nouă fabrică de componente auto în Ploiești

Compania Calsonic Kansei Japonia va demara din 2018 o investiție greenfield ce presupune construcția în țara noastră a unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto. Noua capacitate de producție va fi ridicată în vecinătatea celei existente în Ploiești, investiție demarată de companie în 2006, și care în prezent are 630 de angajați.

Calsonic Kansei produce în România Radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat. Producția de serie va începe în 2020 și va genera până la 370 de noi locuri de muncă

„Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România. Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuție de 10% la PIB-ul național. Perspectivele de creștere sunt certe și ca ministru pentru mediul de afaceri urmăresc să facilitez multiplicarea investițiilor prin creșterea amprentei investiționale a actualelor companii ce activează în această zonă cât și prin atragerea de noi investitori în acest sector performant”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, ș.a.). Compania are peste 80 de fabrici de producție în care se realizează sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.