Maurer Imobiliare dorește să ridice un complex rezidențial în zona Drumul Poienii, Brașov

Compania Maurer Imobiliare, controlată de omul de afaceri Simon Maurer, intenționează să ridice un complex rezidențial, cu o capacitate de peste 200 de camere, în zona Drumul Poienii din Brașov, scrie www.bzb.ro. În prezent, este în curs de avizare un studiu de oportunitate privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), document care a fost supus dezbaterii publice de municipalitatea braşoveană. PUG-ul permite deja clădiri cu 14 – 15 etaje.

„Prin prezenta documentaţie (PUZ – n.r.), se propune ca terenul în suprafaţă de 9.484 mp, care, în momentul de faţă, este împărţit în doua zone: M2 şi L2a – conform PUG, şi în trei zone: ZT, ZAL şi ZL1 – conform PUZ «Coasta Vacilor, Warthe II, Colţul Putinarilor», să se construiască un complex turistic-rezidenţial-recreaţional, corelând indicatorii urbanistici reglementaţi prin documentaţiile urbanistice aprobate anterior documentaţiei de faţă”, se precizează în memoriul care stă la baza acestui studiu de oportunitate. De asemenea, în memoriu se precizează că acest proiect este similar unui complex hotelier, urmând să aibă şi zone de relaxare, SPA sau spaţii comerciale. „Durata şederii în aceste hoteluri apartament este variată, de la câteva zile la luni sau chiar ani. Apartament-hotelurile au fost create în destinaţiile de vacanţă. Posibilitatea dezvoltării unei proprietăţi cu mai mult de 200 de apartamente va însemna mai mulţi oaspeţi cazaţi, mai multe conferinţe regionale şi implicit o creştere a traficului şi a business-ului micilor întreprinzători din zona centrului istoric. Este bine ştiut că orice oaspete cazat într-un apartament-hotel doreşte să descopere tradiţiile culinare ale zonei vizitate”, argumentează iniţiatorii proiectului, citați de www.bzb.ro.

Viceprimarul Braşovului, Barabas Laszlo, susține că proiectul poate suferi unele modificări, în urma propunerilor depuse la Primărie. „Suntem în etapa de avizare a studiului de oportunitate pentru acest PUZ. Este prima etapă, de informare şi consultare a publicului din zona studiată. Am trimis adrese către toţi cei care locuiesc în această zonă, iar o parte au transmis observaţii pe care le-am transmis proiectantului lucrării pentru analiză şi punct de vedere. Urmează să prezinte acest studiu de oportunitate şi în faţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, după care ea va trece la procedura de avizare a PUZ-ului în această comisie. Va urma o altă etapă de informare şi consultare a celor din zona pentru care se realizează PUZ-ul”, a spus oficialul Primăriei Brașov.