Metroul din Drumul Taberei va fi deschis la jumatea anului viitor

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei va fi gata la finele semestrului I din 2018, iar pentru Magistrala 6 spre Otopeni lucrările vor demara până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, Marin Aldea, director general Metrorex.

„Pentru Magistrala 5 de metrou avem structura de rezistenţă realizată în procent de 91 – 92%, finisajele în procent de 32 – 35%, dar sunt staţii unde avem un procent de realizare de 70-80%, cum ar fi staţia Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34. Noi ne-am propus ca, la finele semestrului I al anului 2018, să punem în funcţiune cu călători Magistrala 5, cu trenurile din flota actuală”, a afirmat Aldea.

Acesta a spus că lucrările la Magistrala 6 de metrou către Aeroportul Henri Coandă vor începe la sfârșitul acestui an. „Magistrala 6 către aeroport se va realiza într-un termen de 48 de luni de la începerea lucrărilor, aşa cum scrie în studiul de fezabilitate. Termenul este stabilit de către specialişti şi consultanţi. Ne propunem ca, până la sfârşitul acestui an, să începem lucrările la Magistrala 6”, a mai declarat șeful Metrorex.