Noul sediu Lidl, gata în acest an. Cum e construit?

Pompe de căldură cu 78 de foraje la 100 m adâncime, finisaje cu COV aproape de zero (coeficient de compuşi organici volatili), faţadă cu geam tripan şi sistem inteligent de umbrire, senzori de protecţie împotriva vântului, obloane (cu panouri solare) care se mişcă după soare – sunt doar câteva dintre dotările viitorului sediu Lidl, dezvoltat acum de Skanska în zona Aviaţiei din Bucureşti.

Cele trei corpuri de clădire vor avea, printre altele, sistem de iluminat cu leduri şi 7 borne pentru maşini electrice. “Toate materialele utilizate în procesul de construcție sunt certificate ISO 14001, lemnul este atestat FSC iar betonul BES 6001. Partea vitrată a fațadei este realizată cu geam termoizolant triplu”, a declarat Ionuț Vasiu, directorul departamentului Central Imobiliare al Lidl România.

Materiale de construcţii

Fiind o dezvoltare de amploare, pe şantier se utilizează o gamă extrem de largă de materiale de construcţii. Trecem aici în revistă doar o foarte mică parte dintre acestea: cărămizi Brikston, ciment Structo Plus de la Holcim, var de la Celco, plăci Alucobond, plăci ceramice Cerim (producător italian Florim), adeziv NIDA Boardfix de la Siniat, glet pe bază de ipsos tot de la Siniat, Glet ipsos Baumit FinoGrande, izolatori de la knauf Insulation, membrană izolatoare şi de decuplare Botament M 21, polistiren Austrotherm, Izolator Foamglas S3, produse de la Xella, Weber (Saint Gobain) şi multe altele.
Peste jumătate din termoizolaţii sunt din materiale reciclate, precizează Ionuț Vasiu.

Lidl Elvila

Noul sediu al marelui retailer, situat lângă magazinul Elvila de pe strada Str. Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu va avea certificarea BREEAM Outstanding, certificare la care nivel au ajuns doar puţine clădiri din Europa.

Clădirile noului sediu al Lidl (cea principală şi conexe) au o suprafaţă desfăşurată de circa 15.500 mp. “Planul nostru e să ne mutăm în luna februarie a anului viitor”, au declarat reprezentanţii retailerului.
Lidl are în prezent 210 magazine în România şi, aşa cum ne-au obişnuit, au un ritm de deschideri de 10 magazine anual.