Coca Cola a investit 7 milioane de euro într-o linie rapidă de îmbuteliere băuturi la Timișoara

Coca Cola România a inaugurat o linie rapidă de îmbuteliere de băuturi răcoritoare la Timişoara, după o investiţie de 7 milioane de euro, linie care urmează să producă 2 milioane de doze pe zi, potrivit lui Jaak Mikkel, directorul general al Coca Cola.

Capacitatea sa zilnică de producţie este de 2 milioane de doze. De asemenea, încadrul fabricii din Timişoara,este linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) şi linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1L). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârşitul lunii mai 2017.

„Suntem prezenţi pe piaţa românească de peste 25 de ani şi angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiţie, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiţie este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund faţă de economia şicomunitatea locală.Suntem fericiţi că fabrica noastră din Timişoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuţia noastră la nivelul comunităţii locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piaţă foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC, şi suntem foarte încântaţi de ceea ce urmează”, a declarat Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România.

Coca Cola are trei fabrici în România, la Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei. În unitatea de la Ploieşti s-au investit în 2013 circa 20 de milioane de euro, după deschiderea unei noi linii de îmbuteliere pentru Cappy Pulpy, potrivit datelor ZF. Subsidiara giganţilor americani este controlată de familia David-Leventis şi de The Coca-Cola Company.

Coca Cola a intrat în piaţa românească la începutul anilor 90, iar anul trecut a ajuns la cel mai mare nivel al businessului de la intrarea pe piaţă. Afacerile companiei au depăşit 2,2 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu 9% faţă de anul precedent, cu un profit de 279 de milioane de lei. Compania angajează peste 1.4220 de persoane.