Kronospan a investit 10 milioane de euro într-o linie de melaminare la fabrica de la Sebeș

Producătorul de plăci pe bază de lemn Kronospan a inaugurat, în cadrul fabricii sale din Sebeş, o investiție de 10 milioane de euro într-o linie de melaminare modernizată. Unitatea Kronospan Sebeş are cea mai mare capacitate de producţie din lume, iar fiecare al 4-lea element de mobilier din Europa este construit din elemente produse de Kronospan.

Noua linie de melaminare a fost complet automatizată şi dispune de echipamente unice pe piaţa românească. Linia de melaminare are implementat un sistem de control automat al calităţii, care detectează până la 60 de tipuri diferite de eroare a calităţii suprafeţei. Fiecare eroare identificată este semnalată, iar în cazul în care se repetă de trei ori, întregul proces se opreşte automat.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, fabrica Kronospan Sebes lansează şi procesul de trecere la producţia de plăci low emission. Pentru prima dată în România o fabrică de profil va produce doar plăci ecologice, într-un semn de responsabilitate faţă de clienţi şi de mediu.

SC Kronospan Sebeş SA este parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, lider la nivel global pe piaţa producerii de paneluri pe bază de lemn. Kronospan este prezent la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan Sebeş este un contributor important la bugetul public, cu peste 14 milioane lei, şi unul dintre principalii angajatori locali, cu peste 600 de locuri de muncă create direct şi aproximativ 4.000 de locuri de muncă indirecte.

Kronospan deţine în România  două unităţi de producţie, la Sebeş şi Braşov. Investiţiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro în ultimii 19 ani, având aproximativ 800 de angajaţi şi generând peste 7.000 de locuri de muncă indirecte.