TVI Construct construiește un bloc de patru etaje lângă sediul SRI din Iași

Firma TVI Construct, deţinută de Vasile Terciu, a obţinut autorizaţia de construire pentru construcţia de locuinţe colective, spaţii comerciale şi servicii pe terenul deţinut în „coasta“ sediului SRI din Iaşi, scrie www.ziaruldeiasi.ro.

Conform documentaţiei care a stat la baza eliberării autorizaţiei de construire, aria desfăşurată construită a imobilului va fi de aproape 2.500 de metri pătraţi, regimul de înălţime este de tip 2S+D+P+4E, iar înălţimea maximă de 19,2 metri. Contactat telefonic, Terciu a spus că nu poate oferi în acest moment mai multe detalii despre proiect.

Terciu a ridicat în urmă cu doi ani un bloc de nouă etaje în Păcurari, la intrarea în Iaşi. Atunci, într-o discuţie purtată cu jurnaliştii „Zia­rului de Iaşi“, Terciu spunea că investiţia în proiect a fost de două milioane de euro. „Am construit în cei 20 de ani de activitate cu firma de construcţii clădiri importante din oraş, dar numai mie nu mi-am construit. Cum am prins imobilul ăsta de la bancă, l-am cumpărat şi am şi dat drumul construcţiei. Oricine poate veni să vadă că am folosit materiale de primă mână. Marmură, parchet, geamuri cu trei sticle, nu este poluare fonică aproape deloc, chiar dacă zona este foarte circulată, vorbim de intrarea în oraş. Însă eu am vrut să fac ceva special, am ţinut foarte mult ca faţada să arate bine. Aspectul blocului pe care îl construiesc va schimba faţa oraşului la intrare. Voi amenaja şi o curte frumoasă, spaţiu verde, o să vedeţi că va fi ceva frumos şi diferit“, spunea în 2015 Terciu.

TVI Construct a avut anul în 2016 o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei şi un profit net de două milioane de lei. În medie, anul trecut, compania a avut 133 de salariaţi, conform datelor din cel mai recent bilanţ publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.