Un cartier nou va apărea la Oradea

Consiliului Local Oradea a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind construirea unui nou cartier de locuințe colective, servicii complementare, comerț, turism și alimentație publică pe str. Ceyrat, cu propunerile de organizare urbanistică și regulamentul de urbanism aferent. Se are astfel în vedere urbanizarea zonei cuprinse între str. Ceyrat, str. Thurzo Sandor, Cimitirul municipal Rulikovszky și amplasamentul Centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice, în vederea realizării unui cartier rezidențial cu activități de comerț și servicii de agrement, scrie infooradea.ro.

În noua zonă rezidențială se vor amplasa 18 clădiri de locuințe colective cu 646 de apartamente și funcțiuni complementare locuirii (servicii de proximitate, unități sanitare de mici dimensiuni, unități de învățământ preuniversitar, magazine). Zona de turism şi alimentaţie publică va cuprinde o construcţie cu destinaţia de hotel cu 70 de camere şi sală de alimentaţie publică cu suprafaţa de 400 mp.

Zonele verzi aferente acestui ansamblu rezidențial se vor întinde pe o suprafață de cca. 5000 mp, din care 3.481 mp reprezintă zone verzi cu acces public nelimitat. De asemenea, se vor asigura la sol 654 locuri de parcare aferente locuirii. Întreaga zonă rezidențială urmează să poarte numele de Ansamblul Rezidenţial Universitate.