CNI a acordat aviz favorabil demarării construcției unui stadion de top la Târgoviște

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a acordat aviz favorabil demarării construcţiei unei noi arene, cu o capacitate de 15.000 de locuri, în Municipiul Târgovişte (Dâmbovița). Investiția se ridică la circa 30 de milioane de euro.

”În prezent, investiţia aflată în faza de studiu de prefezabilitate a primit avizul favorabil din partea Companiei Naţionale de Investiţii SA (CNI), urmare a şedinţei Consiliului Tehnico – Economic (CTE) din data de 28 iulie 2017 şi, totodată, a fost analizată în şedinţa pregătitoare a CTE din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din data de 25.08.2017″, conform Consiliului Județean Dâmbovița.

În perioada următoare, investiţia urmează a fi actualizată şi într-o şedinţă interministerială, cu participarea Ministerului Finanţelor Publice, sub coordonarea CNI SA, iar după avizarea interministerială, CNI va iniţia procedurile de achiziţie a realizării studiului de fezabilitate.

Valoarea estimată a obiectivului de investiţii este de 133.693.874 lei (29,3 milioane Euro). El are o capacitate de 15.000 locuri şi este dotat cu stadion pentru fotbal, pistă de atletism, existând şi posibilitatea organizării de jocuri de rugby.

În acest moment, în România se construiesc stadioane la Craiova, Târgu Jiu și Arad. Pentru Campionatul European care se va desfășura în 2020, CNI va demara construirea unor stadioane noi pe Ghencea, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. Acestea vor fi omologate în categoria IV, cea mai înaltă clasificare, conform normelor UEFA.

”Eugen Popescu”, actualul stadion din Târgovişte are o capacitate de 12.500 de locuri dar în mare parte este închis din cauza stării avansate de degradare. Pe arena dâmbovițeană își desfăşoară meciurile de acasă formația din liga secundă, Chindia Târgovişte.