Dedeman a renunțat la achiziționarea celor trei clădiri de birouri AFI Park

Dedeman a renunțat la achiziționarea celor trei clădiri de birouri AFI Park din apropierea mall-ului AFI Cotroceni. Inițial, în data de 25 iulie s-a renunţat la achiziţia clădirilor AFI Park 4-5 în timp ce deal-ul a mers înainte pentru primele trei clădiri, AFI Park 1-3, contra sumei de 90 milioane de euro, pentru ca duminică să cadă şi această înţelegere. Mai mult, potrivit datelor din piaţă, vânzarea AFI Park „era ca şi făcută“, în contextul în care mai trebuia realizată doar plata celor 90 de milioane de euro.

Tranzacţia, la care s-a lucrat încă din 2015, a fost anunţată în data de 2 iunie anul acesta drept cea mai mare de pe piaţa locală de profil, depăşind ca valoare vânzarea clădirii America House contra sumei de 120 mil. euro în 2007.

Potrivit unui raport de pe bursa de la Tel Aviv, grupul Africa Israel şi Dedeman au ajuns la o înţelegere cu privire la anularea acordului pentru vânzarea clădirilor de birouri cunoscute drept AFI Park 1-3, iar începând de duminică, 6 august, lucrează la semnarea documentelor necesare anulării tranzacţiei.

De asemenea, s-a decis încheierea oricăror discuţii pentru clădirile de birouri AFI Park 4-5.

În raportul de la Tel Aviv se specifică faptul că AFI Europe nu mai intenţionează să vândă în viitorul apropiat clădirile de birouri AFI Park 1-5. AFI Europe intenţionează să refinanţeze creditul realizat în conexiune cu acest proiect. În plus, compania va reclasifica AFI Park 1-5 în rapoartele financiare consolidate.

La Bucureşti, duminică Africa-Israel a emis un comunicat po­trivit căruia AFI Europe şi Dedeman au convenit să anuleze tranzacţia de vânzare a clădirilor de birouri AFI Park 1-3.

„După informarea de acum câteva zile prin care Dedeman şi-a exprimat intenţia de a nu continua discuţiile pentru achiziţionarea clădirilor AFI Park 4 & 5, care nu făceau în fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu, ambele părţi au hotărât să înceteze această tranzacţie şi deopotrivă să nu procedeze la finalizarea înţelegerii de transfer al clădirilor AFI Park 1-3, astfel că AFI Europe va continua să opereze toate clădirile din parcul de business ca un complex de birouri unitar. În urma discuţiilor dintre cele două părţi, s-a stabilit de comun acord încetarea înţelegerii“, au spus în comunicat oficialii AFI Europe.

Decizia de a nu mai semna vânzarea proiectului de birouri vine la exact o lună de când miliardarii Moti Ben-Moshe şi Lev Leviev s-au retras din preluarea companiei Africa-Israel Investments. Decizia celor doi a venit după ce posesorii obligaţiunilor companiei şi-au manifestat o nesiguranţă cu privire la colaboarea dintre Ben-Moshe şi Lev Leviev, cel care momentan deţine pachetul majoritar în companie, conform ZF.