Cazinoul din Vatra Dornei a fost renovat! Când este prevăzută deschiderea

Cazinoul de la Vatra Dornei va fi redeschis în 28 noiembrie, după o investiție a Consiliului Județean Suceava, anunță Ziarul de Iași.

Construcția a fost renovata de o asociere de firme în care lider de proiect a fost compania ieșeană IASICON SA, condusă de Titel Sinescu.

Cazinoul din Vatra Dornei este o clădire construită în perioada 1896-1898 în orașul Vatra Dornei (aflat astăzi în județul SUCEAVA).
Clădirea, numită și Cazinoul Băilor sau Pavilionul Central al Băilor, a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcțiuni: sală de jocuri de noroc, sală de concerte și spectacole, precum și club muncitoresc.

Cazinoul Băilor din Vatra Dornei a fost inclus în Lista monumentelor istorice din județul Suceava, elaborată în anul 2004, având codul SV-II-m-A-05670.

Terenul pe care s-a construit clădirea se afla în proprietate comunală și era acoperit de păduri, care au fost defrișate. O parte din banii pentru construcția cazinoului au fost strânși prin chetă publică, la care a contribuit însuși împăratul Franz Joseph, iar o altă parte au fost împrumutați printr-o bancă vieneză.

Proiectul a fost realizat de către arhitectul vienez Peter Paul Brang, iar lucrările au început în anul 1896 și s-au încheiat în 1898. Clădirea cazinoului a fost inaugurată în mod oficial la 10 iulie 1899.

După anii 90, cazinoul a picat în uitare devenind o ruină.