Omul de afaceri Ioan Popa a construit un complex de vile și un teren de golf cu 15 milioane de euro

Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul grupului Transavia, a construit un complex sportiv la câțiva kilometri de Alba-Iulia compus din vile cu 82 de camere duble la standarde de patru stele plus, o sală de conferință, piscină în aer liber, un restaurant cu 200 de locuri interioare și 100 pe terasă precum și un teren de golf întins pe aproximativ 67 de hectare, scrie alba24.ro. Construcția a costat 15 milioane de euro și a durat un an și 10 luni.

Serviciile de la Theodora Golf Club vor fi disponibile din această toamnă, în jurul lunii octombrie, iar terenul de golf va fi inaugurat în primăvara anului viitor. Referitor la designul întregului complex, Ioan Popa spune că a lucrat atât cu arhitecți din țară, cât și cu experți din afara României, însă s-a implicat la fiecare detaliu. „Eu mă ocup de fiecare șurub la toate investițiile pe care le fac. Bineînțeles că m-am implicat și aici sau, mai bine zis, doar eu m-am implicat”, mărturiseşte omul de afaceri.

O parte din teren a fost concesionat de la Primăria Ciugud, iar o parte a fost cumpărat de omul de afaceri. „Pe acea pășune era depozit de gunoaie, a fost exploatare de balast pe vremuri și au rămas craterele. Noi am rezolvat și problema gunoaielor, am nivelat, am curățat Mureșul și malurile pe cât ține terenul, le-am sistematizat”, spune acesta.