CNI a anunțat data când va fi recepționat stadionul Ion Oblemenco din Craiova

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat că Stadionul Ion Oblemenco din Craiova va fi recepţionat în jurul datei de 10 octombrie. „Estimăm cã recepţia la terminarea lucrărilor va avea loc în jurul datei de 10 octombrie”, se arată pe pagina de Facebook a CNI.

Stadionul Ion Oblemenco, cu aproximativ 30.000 de locuri, ar trebui să găzduiască primele meciuri în această toamnă. Valoarea lucrărilor este de 240 de milioane de lei.

Primul meci oficial pe noua arenă ar putea fi CS Univeristatea Craiova – FCSB, din jurul datei de 28 octombrie, partidă din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I.

Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafață construită la sol, 54.159,96 mp suprafață desfășurată, 7 nivele (P+6E, 50,14 m înălțime) și o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori, după cum urmează:
· 232 de locuri pentru persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, inclusiv însoțitori;
· 350 de locuri pentru reprezentanții mass-media;
· 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje;
· 28.033 de locuri pentru public.

Este vorba despre un obiectiv de investiții cuprins în „Programul național de construcții de interes public”, subprogramul „Complexuri sportive”, derulat de Ministerul Dezvoltării Ragionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Națională de Investiții (CNI – S.A.).