Israelienii de la Danya Cebus știu care e cheia succesului în construcții: fără muncitori din Asia

Ronen Ginsburg, preşedinte şi CEO al companiei israeliene de construcţii Danya Cebus, parte a grupului Africa Israel Investments şi divizie operaţională a AFI Group, spune că nu importul de forţă de muncă din Asia reprezintă cheia succesului în România, deoarece asiaticii atrag costuri mai mari, fără a avea o productivitate mai bună.

„Chinezii însă atunci când ies din China nu mai sunt plătiţi cu 100 de dolari pe lună, vor 1.000-2.000 de euro. Muncitorii chinezi sunt scumpi, vor 1.500 de dolari pe lună. Spre exemplu noi lucrăm şi în Thailanda şi acolo lucrează muncitori din Vietnam sau Myanmar. Dar ca productivitate, un muncitor român valorează cât patru vietnamezi. În Israel am lucrat cu muncitori din România şi erau cei mai buni, însă acum nu mai sunt“, a declarat Ronen Ginsburg cu ocazia evenimentului de lansare a clădirilor de birouri Vastint pe care Danya Cebus le-a construit.

Ginsburg Danya Cebus lucrează cu muncitori din Republica Moldova, atât în România, cât şi în Israel.

Danya Cebus lucrează în prezent atât în Israel, cât şi în Statele Unite, Rusia şi ţări din Europa Centrală şi de Est. „România este cea mai bună piaţă, aici avem creştere mare şi o piaţă bună. De când a trecut criza piaţa creşte constant şi sunt mulţi dezvoltatori israelieni care au venit aici pentru a construi. Anul acesta am demarat construcţia proiectului AFI Braşov, cu mall şi birouri, vom începe proiectul rezidenţial al AFI de la Laromet, unde vom construi primul proiect „verde“ de acest tip şi vom continua să participăm la licitaţii pentru proiecte, inclusiv pentru infrastructură. Spre exemplu, participăm la licitaţia pentru centura Timişoarei“, afirmă Ginsburg.

Danya Cebus a construit primele două clădiri de birouri din cadrul proiectului Timpuri Noi Square dezvoltat de Vastint în Capitală. Cea de-a treia clădire este construită de compania românească Bog’Art, controlată de antreprenorul Raul Doicescu.

Danya Cebus Rom, subsidiara Danya Cebus LTD, lucrează în prezent la trei proiecte majore imobiliare: AFI Tech Park, un business park de 37.000 mp din noul business hub al Bucureştiului, AFI Braşov, o dezvoltare mixtă cu o componentă de retail şi una de birouri totalizând 165.267 mp şi ansamblul rezidenţial al Shikun & Binui RED din Pipera – New Point cu 272 de apartamente din cele 408 în trei faze de dezvoltare.