Metroul din Drumul Taberei va fi terminat până în iulie 2018

Comisia Europeană a aprobat finanţarea necesară extinderii reţelei de metrou din Bucureşti, 251,8 milioane de euro din Fondul de coeziune urmând să fie investiţi în extinderea liniei 5, care traversează cartierul Drumul Taberei, a anunţat marţi executivul comunitar. Astfel, CE a anunțat că „finalizarea lucrărilor e prevăzută pentru luna iunie 2018”.

„Datorită Uniunii Europene, Bucureştiul va dispune de o reţea de metrou modernă. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calităţii aerului din oraş, companiilor locale, turismului şi, bineînţeles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, care a aprobat finanţarea.

Odată lucrările terminate, nouă secţiune va lega vestul oraşului de centru, de la Răul Doamnei la staţia Eroilor, unde se face conexiunea cu liniile 1 şi 3. Tronsonul va avea o lungime de 7 km, cu 10 noi staţii şi un depou. De această secţiune vor beneficia peste 64.000 de bucureşteni, care vor realiza deplasarea între cele două puncte din oraş în mai puţin de un sfert de ora – susţine sursă citată.

Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Linia de metrou ar urma să fie operaţională peste un an.

Structura staţiilor şi tunelurile de pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor din Magistrala 5 sunt realizate de către Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România). De montarea instalaţiilor, a căii de rulare, precum şi finisajul staţiilor se ocupă tot firmele Astaldi şi FCC Construccion, în asociere cu UTI Grup şi Activ Group Management.