Patronii Imperial Sibiu ridică un hotel cu șapte niveluri în apropierea centrului Sibiului

Proprietarii companiei Imperial Sibiu SRL din Tilișca, Adriana Stancă și Cornelia Bratu, doresc să ridice un hotel cu șapte niveluri pe bulevardul General Vasile Milea, în apropierea zonei centrale a Sibiului, scrie Turnul Sfatului. Hotelul ar urma să aibă șapte niveluri, dintre care două subterane.

PUD-ul elaborat în vederea ridicării hotelului prevede, într-o primă fază demolarea unei case aflată pe o parte din terenul situat la intersecția străzilor V. Milea și Oituz (în vecinătatea clădirii Omniasig). Terenul are o suprafață totală de aproape 1.400 de metri. „Prezentul PUD propune construirea unui hotel de 3 stele cu capacitatea de cazare maximă de 38 de camere și patru apartamente, a unui restaurant de circa 130 de locuri pentru evenimente, dublat de sală de mic dejun, un bar și sală SPA (…). Hotelul va aduce un aport de 88 de locuri de cazare la necesitatea măririi spațiilor de cazare ale orașului”, se arată în documentația urbanistică a clădirii care va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2.300 de mp, cu o amprentă la sol de 580 de mp, conform publicației amintite.

Documentația propune ca volumetria viitoarei construcții să aibă două niveluri în subsol, parter, trei etaje și un etaj retras. La parter este proiectat restaurantul, recepția și un bar de zi. Etajele 1,2 și 3 vor fi folosite pentru amenajarea camerelor de cazare. La etajul retras este propusă amenajarea SPA-ului, cu două saune, ”un mic bazin jacuzzi”, dar și a sălii pentru mic dejun, pentru ambele fiind rezervată și câte o parte din terasa de la ultimul etaj. Procentul de ocupare al terenului va fi de 40%, iar coeficientul de utilizare al acestuia – 1,6.