Un bloc de cinci etaje va fi construit în centrul istoric al Capitalei, pe strada Șelari

Un bloc cu cinci etaje – 26 de metri – va fi ridicat în centrul Capitalei, pe strada Șelari, conform unui vot favorabil dat de Consiliul General al Municipiului București. Această clădire este dublă că înălțime față de clădirile din zona , în condițiile în care zona are grad maxim de protecție și trebuie conservată ca atare. Proiectul a fost pus de mai multe ori pe ordinea de zi a Consiliului General și respins de fiecare dată până acum, scrie Hotnews.

Cladirea va adăposti un hotel, servicii, comerț , spații culturale și comerciale. Pe strada Șelari sunt clădiri cu două -trei etaje, iar nouă clădire va fi cu două etaje mai înaltă decât ele. Proiectul a primit undă verde de la Ministerul Culturii și de la Primăria Capitalei, avizul de urbanism fiind semnat pe 23 februarie de fostul arhitect- șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu .

Conform documentației de urbanism afișată pe site -ul Primăriei Capitalei, terenul pe care ar urma să se construiască acest imobil se află la adresa str. Șelari nr.4/ str. Smârdan nr.27, practic între cele două străzi . Acesta are o suprafață de circa 2000 mp și în prezent este gol, neexistând nicio clădire .

Potrivit planurilor prezentate pe site -ul municipalității , clădirea nouă ar urma să aibă parter și două etaje la strada Șelari , apoi retras la 4 metri se construiesc încă două etaje, ajungându – se la patru etaje, iar pe strada Smârdan , clădirea se înalță până la etajul 5. Noua clădire este prevăzută cu o curte interioară .

Indicatori urbanistici existenți :

Indicatori urbanistici aprobați prin P.U.D. – Zona Pilot a Centrului Istoric al Municipiului București aprobat cu H.C.G.M.B. Nr. 221/11.10.2005 sunt:

– Str. Șelari , nr. 4: POT = 55% -75%; CUT – 2,6 -3,2 mp. ACD /mp; RHmax = P+4;
– Str. Smârdan , nr. 27: POT = 75% -95%; CUT > 4,5 mp. ACD /mp; RHmax = P+3+4retras;

Indicatorii urbanistici reglementați P.U.Z. – Zona protejată Lipscani: POT.max. 80%, CUT.max.=3,5 mp. ACD /mp.

Indicatori urbanistici ceruți: POT: 80%, CUT: 3,5. înălțimea maximă : 2S+P+2E+4E+5Er – 26 m., funcțiune propusă : complex multifuncțional – hotel, servicii, comerț , spații culturale și comerciale. Inițiatorul proiectului este SC Ronaturstein SRL iar elaboratorul SC Urban Office SRL.